Gala Chardonnay 2017 Hermes,Gala Chardonnay 2017 Hermes


490 Kč

Exkluzívní produkt Gala Chardonnay 2017 Hermes,Gala Chardonnay 2017 Hermes od výrobce Gala u nás najdete zlevněný za 490 Kč.

Hermes je označení pro nejvyšší řadu bílých vín z vinařství Gala (podle vinice Hermesdorfen). Pro vína řady Hermes jsou vybírány hrozny z těch nejlepších poloh. Vína zrají na nových nebo starších dubových a akátových sudech a v průběhu zrání jsou 10 měsíců míchány na jemných kvasničních kalech. Po nalahvování víno zraje několik měsíců v lahvích. Sur lie (čti sür ly) Technologie zrání vína neboli zrání vína na jemných kalech. Víno je po určitou dobu ponecháno na kalech – na kvasnicích. Poté, co kvasinky promění cukr na alkohol, rozkládají se a klesají ke dnu. Víno se nejprve stáčí z hrubých kalů, jemné zůstávají a víno zraje dále na nich. Pokud jsou tyto kaly pravidelně promíchávány během zrání vína, vytváří se díky nim ve víně nové chutě a vůně, víno se stává aromatičtější, plnější, komplexnější. Charakteristické jsou tóny opečeného toustového chleba a lískových oříšků. Co zní jednoduše, samozřejmě tak jednoduché není. Pokud by se víno promíchávalo příliš často či naopak málo, hrozí procesy, které víno kompletně znehodnotí. Jsme tak přítomni jednomu z mnoha kroků, pro které se vinař rozhoduje, rozcestí, které povyšuje řemeslo na umění. Tradiční je tato metoda především při výrobě muškátů v Burgundsku. Především při zrání v sudech typu barrique se tato metoda používá stále častěji pro bílá i červená vína. Více informací jak o samotné odrůdě Chardonnay, tak i o vínech, která jsou s ní spojená a nabízíme vám je na Umění vína, naleznete ZDE. ,Hermes je označení pro nejvyšší řadu bílých vín z vinařství Gala (podle vinice Hermesdorfen). Pro vína řady Hermes jsou vybírány hrozny z těch nejlepších poloh. Vína zrají na nových nebo starších dubových a akátových sudech a v průběhu zrání jsou 10 měsíců míchány na jemných kvasničních kalech. Po nalahvování víno zraje několik měsíců v lahvích. Sur lie (čti sür ly) Technologie zrání vína neboli zrání vína na jemných kalech. Víno je po určitou dobu ponecháno na kalech – na kvasnicích. Poté, co kvasinky promění cukr na alkohol, rozkládají se a klesají ke dnu. Víno se nejprve stáčí z hrubých kalů, jemné zůstávají a víno zraje dále na nich. Pokud jsou tyto kaly pravidelně promíchávány během zrání vína, vytváří se díky nim ve víně nové chutě a vůně, víno se stává aromatičtější, plnější, komplexnější. Charakteristické jsou tóny opečeného toustového chleba a lískových oříšků. Co zní jednoduše, samozřejmě tak jednoduché není. Pokud by se víno promíchávalo příliš často či naopak málo, hrozí procesy, které víno kompletně znehodnotí. Jsme tak přítomni jednomu z mnoha kroků, pro které se vinař rozhoduje, rozcestí, které povyšuje řemeslo na umění. Tradiční je tato metoda především při výrobě muškátů v Burgundsku. Především při zrání v sudech typu barrique se tato metoda používá stále častěji pro bílá i červená vína. Více informací jak o samotné odrůdě Chardonnay, tak i o vínech, která jsou s ní spojená a nabízíme vám je na Umění vína, naleznete ZDE.
Dostupnost out of stock

Další produkty v kategorii Vína