Pierre Courtois Champagne Brut


1090 Kč

Zlevněný produkt Pierre Courtois Champagne Brut od výrobce Pierre Courtois u nás najdete výhodně za 1090 Kč.

Champagne Brut z šampaňského domu Courtois tvoří směs hroznů typických odrůd Pinot Meunier, Chardonnay a Pinot Noir. Hned po nalití do sklenice zaujme citrónově žlutou barvou s nazelenalými odlesky. Bublinky jsou drobné, živé a dlouhotrvající. Už na první pohled uvidíte, že půjde o svěží a vyvážené víno.   Na nose nejdříve ucítíte ovocné tóny jablek, hrušek a kandovaného citrónu, na které navazuje vůně zimolezu a máslového pečiva. Po provzdušnění se objeví minerální tóny s nádechem křídy, vůně máty, kdoulí, broskví, pomeranče a limetky.   Na patře je víno jemné, svěží, s krémovým perlením. Postupně se rozvíjí ovocná chuť s pomerančovou a citrónovou kyselinkou. Později se objevuje vápencová mineralita, která dodává velkolepost a krémovost. Nakonec se těšte na tóny kandovaného ovoce, pikantní mátu a ovocné tóny grepu a citrónu.   Šampaňské podávejte vychlazené na 9–12 °C. Skvěle si jej vychutnáte s různými pokrmy, s lehkou i masitou kuchyní. Hodí se například ke grilovaným krevetám, mušlím, rybím úpravám s kokosovým mlékem, kuřecímu masu, ale také ke smetanovému dezertu panna cotta. ,Champagne Brut z šampaňského domu Courtois tvoří směs hroznů typických odrůd Pinot Meunier, Chardonnay a Pinot Noir. Hned po nalití do sklenice zaujme citrónově žlutou barvou s nazelenalými odlesky. Bublinky jsou drobné, živé a dlouhotrvající. Už na první pohled uvidíte, že půjde o svěží a vyvážené víno.   Na nose nejdříve ucítíte ovocné tóny jablek, hrušek a kandovaného citrónu, na které navazuje vůně zimolezu a máslového pečiva. Po provzdušnění se objeví minerální tóny s nádechem křídy, vůně máty, kdoulí, broskví, pomeranče a limetky.   Na patře je víno jemné, svěží, s krémovým perlením. Postupně se rozvíjí ovocná chuť s pomerančovou a citrónovou kyselinkou. Později se objevuje vápencová mineralita, která dodává velkolepost a krémovost. Nakonec se těšte na tóny kandovaného ovoce, pikantní mátu a ovocné tóny grepu a citrónu.   Šampaňské podávejte vychlazené na 9–12 °C. Skvěle si jej vychutnáte s různými pokrmy, s lehkou i masitou kuchyní. Hodí se například ke grilovaným krevetám, mušlím, rybím úpravám s kokosovým mlékem, kuřecímu masu, ale také ke smetanovému dezertu panna cotta.
Dostupnost skladem